Monday, January 31, 2011

Game Dresses

 Whatever you wear, always dress to kill - Gossip Girl Season 3

Presenting the cipcak girl, Ninaaaa ;p




And me , Fatima


Mengada ngada aishh budak dua ni. 



Nina again =.=







The last momentum (hahh, tahpape)





Hishh, mengada je ni. This is for fun okay. If outside my house, I dont have confident to face ppl with this dress bagai . And for sure, KANTOI lah I look FAT weh. 

Photo taken by :  Sofea Shukor
Edited by me *sory lah kalau cacat pemandangan. ;p


Okay byeeeeeeeeeeeee. assalaaaaaaaam :)



Sunday, January 30, 2011

Tiada arah tujuan

Hello hello. Well, semalam dah bosan kan. Sepanjang bergelar penganggur ni banyak rintangan yang dihadapi. Rintangan yang paling ketara ialah kesukaan menguyah sepanjang waktu. Memang obviously sangat sampai dah nak tido pun, dah hampir nak lelap 2 saat sempat lagi makann. Oh perut, kenapa menduga aku sebegini. Oh nafsu, jangan menambahkan keghairahan pada makanan dahh. Pelisssssssssssshhh. I begging you my babay tummy. zzz. Dengan rasa baik hatinya saya nak share resepi makanan kalau lapar. Senang, ringkas, padat, sedap, mudah, cepat dan tangkas! =.= Resepi ni mmg dah biasa sangat, tapi nak share jugaaaaaaaaaak. *sebab dah tak ada idea sangat nak update blog. heee

Tuna Sandwich (sedap, tak tipooooooooo)

Bahan-bahan

Roti buku (ikut suka nak berapa keping. tapi satu set ada dua keping)
Sardin
Mayonis
Limau nipis (kalau perlu, nak hilangkan rasa hanyir sardin)

Okay, step pertama panaskan sardin. sekejap je, jangan lama-lama sangat. Dan jangan sekejap sangat
Patu, ambil ikan sardin saja then kacau dengan mayonis. tekan-tekan je bagi hancooooooooooor semua tu. 
Patu, perah sikit je limau nipis. Patu, sapu lah kat roti macam sapu jam. Before tu sapu planta dulu kat roti bagi lagi sedap. Patu, siaaaaaaap! 

Blog ni macam blog idola kecil. Bhhaaa. aku dah 21, tapi buat resepi macam kanak-kanak 12 tahun. Ohh tu pun mujur aku buat jugak en. Biarlah yang penting sedap. Ada lagi satu resepi yang cepat kalau lapar. Just guna roti, jam coklat, dan buah strawberry. Auww, yummmayyy. Try lah, sumpah sedap bai.


Okay, pasni nak buat entry blog cerita pasal makanan je. Biar semua gemuk mcm ema. yay ! 

Oh lupa, tajuk TIADA ARAH TUJUAN. Memang semalam tak ada arah tujuan, keluar jalan-jalan macam hantu tak bernyawa. Sumpah bosan dah jalan-jalan kat Kuantan ni, tak ada life rasa. *Padahal tak ada duit, SALE banyak gila kot semalam.choii. Tapi bab makan aku BERNYAWA. Cekidaut ah yaww


 | abang aku cakap macam MAKCIK , hotak hanggg |






| actually gambar ni tak patut disertakan, tapi apakan daya, im evil sistahh. padan muka hang kak, sape suruh melawan cakap adik. haha adik edit mcm mano pun tetap gitu, kasi bright pun tetap tak da araaah. haha. zzz |



FAVOURITE PART! YUMMAYYY. *actually biasa je, 3 per sepuloh bintang. tak bole lawan BENJIANNA STEAK




 | Kegiatan remaja. HIBURAN selepas MAKAN |
sebab takda duit nak membeli belah, ambil gambo je la


OMG, nampak terbantut oh kat sini. masalah camera. maaf ;pp


Okay, BYE !





Oh oh ohhhhhh! Before that, i want to share with you bout talented young singer. She is prettayy and so comeel. I love her music. ANNATASHA SAIFOL. Pernah dengar? Okay, lemme introduce her. *Bajet her PA. hikss

Her name ANNATASHA SAIFOL. 18teen maybe. She studying at Taylors. Just check out her blog and others. 




Bravaahh babyy. This song is supercool.







Saturday, January 29, 2011

APA !

Mak aaihhhhhhh, bosannya. My routine everyday mengadap lappie then, buka facebook and read blog. Main PSP pun jadi bosannnn. haih haih haihhhhhh. Buka facebook pegi news feed, pegi profile patu pegi news feed, pegi profile balik. Padahal tak buat apa pun. Benda apa aku tgk pun aku dah tak reti nak buat. Ya allah,tolonglah aku bosan bosan bosaaaaaaaaaaaaaaan. Seminggu duduk rumah, tak keluar langsung. Bosaaaaaaaaaaaaaaaaaan. Nak shopping ;(( tp malang, takde duit. Bosaaaaan, ada kembar pun bosaann. Duduk serumah, tapi buat hal sendiri. Kau duduk bilik kau aku duduk bilik aku. Takde life bebehh. Bosannya! Okay na keluar harini, keluar pun bosan. Tak paham aku. Bye.

Friday, January 28, 2011

Im running through the monsoon

HAHA, i currently so in love with TOKIO HOTEL. Bill handsome gilaaa, chuuu sexyy mehh! 


Monday, January 24, 2011

I crush on you lah, Zaquan Adha





Then, when I knew the news about his marriage with Ayu Raudhah, I was acting like









HAHHAHHAAHHAAAA. I cant accept that ! this is multishit. hahaa. and I swear, I dont give a flying spaghetti monster about this. *evil laugh* HEYY, jahatnya kau Emma. *im joking* lol 


A million congrats to my ex crush. Now, I dont have any desire towards you again after your marriage and I dont want to hope more with you. i need to move on, I know i just be your fancrush from afar all along this time. I will move on. Happy nikah nikah my ZAQUAN.  HAHA. Booooo! macam real je aku ni.  =,=




XOXO



Sunday, January 23, 2011

PERSOALAN








Something i like to share again and again. bahhaaa. lawak weh Dr Bong ni. This is just fake, not for real. So, guys dont take it seriousss. Buat lawak bodoh je pon. Have fun!











Rasa bersalah rasanya membuang masa Dr,tapi saya amat memerlukan jawapan dari Dr. Saya merupakan pelajar di sebuah universiti awam di ibu negara, apa yang bermain di minda saya sekarang adalah dalam dilema untuk memilih teman lelaki.saya adalah model sambilan.ramai photographer memilih saya untuk menjadi model mereka,dan tak dinafikan ada dikalangan mereka yang menaruh perasaan pada saya dan tidak termasuk rakan sekelas dan universiti saya.  tapi saya meminati salah seorang tenaga pengajar di Uni ini,tapi dia sudah berkeluarga,patutkah saya meluahkan perasaan saya atau lupakan niat demi menjaga kebahagiaan Lelaki itu.terima kasih Dr Bong 
Model Rupawan (Shah Alam,Selangor) 


Cik Model, kalau setakat jadi model untuk photographer noob tu tak perlu la nak buat kenyataan kononnya cik ni model sambilan la ape la. selalu aku tengok yang kena upah dengan "PHOTOGRAPHER" ni semuanya hodoh-hodoh belaka.serious.pakailah 1Ds,5D markII,Nikon D3 atau D3X,Hassy mahupun kamera HD,takkan berjaya mengubah status anda menjadi Model Rupawan pun.editlah pakai Literoom,capture one pro mahupun Photoshop CS5,percayalah..realitinya,anda masih hodoh.ko punya soalan tadi malas aku nak jawab,ko pun da besar panjang.ada ke nak kacau rumah tangga orang,ko bajet fasha sandha la.blah. 


Hai Dr Bong, banyak buku dan ruangan saya dah baca tapi ruangan Dr Bong sahaja yang menarik perhatian saya. Saya merupakan pelajar popular di kolej saya. Saya boleh dikatakan agak kacak dan bertubuh sasa. Apa yang merunsingkan saya ialah saya menghadapi dilema untuk memilih dengan siapa saya patut bersama.Semalam Shima luahkan perasaan dia kat saya. Hatinya tepikat lepas dia menghadiri sesi latihan tarian saya. Tapi hari sebelumnya Adiliana memberikan sebuah kereta BMW M3 dan mengatakan dia cintakan saya. Dia terpesona dengan kebolehan saya bermain kayu tik tok sewaktu persembahan teater Lelaki Hutan Gay. Saya tak keruan. Tolong saya Dr Bong, siapa yang patu saya pilih.Semua pun cantik,semua pun menarik,tapi seperti yang Dr Bong sedia maklum,saya agak kacak orangnya dan bertubuh sasa,jadi saya mahukan wanita paling sempurna buat saya.
Jejaka Jambu Dilema (Telawi Road,Bangsar)



bhahahaaa. oi Dr. ! WTF.



Friday, January 21, 2011

Hoi hoi chaaaa!

Boredom was killing me hahh? Seriously, Im bored! Oh yah, I rarely update my blog lately. yeahhh, quite busy with my study stuff and work, work, woooorkk! Susah der nak cari hot issue kalau jadi wartawan ni. Maybe because my tempurung kepala (sorry, i donno how to describe benda dlm kepala ni apekenama) ni wasnt heal from dizziness since last week cha! My badddd! Here, something I like to share about how to sarcasm someone that youu thought he/she blablablaaaa. *I suka sarcastic people! Care? ;pp


If your annoying ex says : 

1) I still love you... 
YR : eh you tau tak, hari tu kan, my ex confessed to me that he still loves me. LOSER kan? 

2) I know you still love me! 
YR : and then kan, dia ingat i still love him pulak tu! pity da poor soul.. hahaha!! 

3) Please, come back with me honey/hubby... 
YR : Oh! da worst part was when he begged me!! kesian gila!

4) Please call me... 
YR : pastu takleh blah.. mamat tu suruh i call dia. ingat apa, i ni public phone? Im boombastic okayhh! deal with it. kahkahkahhh!

5) The break up hurt me so much... 
YR : dah la i ada bf baru!! eh, u were talking to me dis whole time ke? wat were u saying?
 i dont get it. Adiosss dan mampuss 


I curi benda ni dari kakak Maria. Ahaaa . Tak ada kaitan dengan empunya blogger imlivetodie. Wekk ;pp




**YR stands for 'your response'











Thursday, January 13, 2011

Boredom Killer Part II

Haishhh,damn bored lah tonight. Im feeling bit dizzy because nowadays I alwways overslept. Patuu, Naa, almost dua hari tido lewat petang, my teeeeeeeeee. sakit kepala wooo. Haishhh,haishhh. cepat la sembuh kepalaku sayang. Nak tulis blog pun otaks jammed. Shaaaaaaakitt baii. 

Okay, memandangkan I really love foods toooooo muchhh. Jom I list my fav !



I ♥ To Eatto!


  • Any nasi goreng
  • Shrimped Paste, auww auww
  • California Roll
  • Spaghetti Carbonara
  • Chicken Paprik
  • Seafood TomYam (I prefer Chiang Mai Sg Buloh)
  • Keropok Lekor
  • Pisang Goreng
  • Popia Basah
  • Nasi Lemak
  • Nasi minyak
  • My mum's ayam masak merah
  • Brocolli with margerin
  • Prawn
  • Double double cheeseburger
  • Creme Brule
  • Udang masak lemak cili api
  • Ayam masak lemak cili api
  • Daging masak lemak cili api
  • Pudding Caramel
  • Chicken Chop Black Pepper Sauces (I prefer BenjiAnna Steak, Setiawangsa)
  • Salted Fish (I prefer ikan apa ek, dont remember lah)
  • Fruit (any sort of fruits)
  • Yee Mee Sizzling (Black Pepper sauce punya)
  • Nasi Ayam Berlada
  • Ayam Penyet!
  • Royal Masala Pizza
  • Hawaiian Chicken Pizza
  • Asam Pedas
  • McDonald's
  • Twix
  • Snickers
  • Mars
  • Toblerone white choc
  • Seaweed
  • Tutti Frutti Frozen Yogurt
  • Ikan Bakar
  • Ikan Masak berasa-rasa
  • Sayur Kailan
  • My handmade Sandwiches. Yummaayy!
  • ChickenSatay. Dekat Setiawangsa tu apa nama aaa!
  • Satay Zul, Kuantan
  • JCO Doughnuts
  • Loti Canai
  • Kuey Teow
  • Nasi Anggun


♥ To DrinkDrankDrunk ;p

  • Redbull (wajibulghunnah for travel!)
  • Vanilla Milkshake
  • Laici
  • Air Suam (wajib, wajib,wajib!)
  • Ribena
  • Longan
  • Any sort of fresh juices
  • Air Suam
  • Ice Cream Soda
Ohh, jangan sekali kali pi huluq teh susu, teh tarik, or teh ais. Eeeeei, eeeii ! Yucksss yucksss! Weeeekks.;pp


Aiyoyoyyy. I love food much much more than I love human. Thats why hard for me to lose weight, but easy to lost boyf. kahkahkahh. Well, food makes me happy. I'll wrote more when I remember ;)











Tuesday, January 11, 2011

Exhausted

Im soooooo busy meeting people and doing some work. Ohh god, many things to do. Wellawella. Penat! And I love BMW M3 Coupe. *tibatiba.


Xoxo | Byes byes













Monday, January 10, 2011

No more Facebook but Eyebook!

Eheyy guys. Shout!!! OMG!!!! ??? Wtffffff. Facebook will be shutdown on March! Like seriously wehh? Geez. Tak tahu lah nak suka or tak. Redho je. Anyway, betul ke tak si Mark ni nak teruskan kenyataan dia tu atau sekadar bercakap untuk mencipta kontroversi di kalangan pelayar laman sosial Facebook. Serious, I donno what to say because im not interested with facebook now on. Lagipun, saya memang cadang nak delete account facebook sbb saya tak nak jadi ketagih berFB dah, ecehh. *Jangan percaya.

Because of Facebook, my MUET result kantoi sikit lah sbb malam sebelum exam tu saya tak study langsung. Langsung tahu tak? Orang cerdik pandai Bahasa Inggeris tu tak heran lah sangat, takde lah nak preparation bagai untuk kasi up lagi grammar and confident. Tapi saya duduk mengadap facebook jeee sampai awal pagi. Padahal tak buat apa pun, kononnya nak belajar melalui internet la katanyaaa. Chat dengan mat salleh kat Facebook supaya esok senang nak speaking dengan tester. Waklooooooo. =,= Bila dah exam depan mata. Tak hooooooooooooooot manalah spekenggg! oink oink ;p. Tapi yang sebeno-benonya bukan salah Facebook semata-mata, my mistake juga sebenarnya sebab lalai gila dengan Facebook dan sangat KETAGIH FACEBOOK. Pity. haaachhuuum! 

Tetapi, ada juga kelebihan dalam laman sosial ni, macam facebook boleh share maklumat contohnya, tak semuanya kita dapat tahu pasal isu semasa, mencari kenalan lama dan baru serta informasi tentang apa-apalahh dalam dunia. Then bila tengok news feed, macam-macam post kawan-kawan buat. Dari situ kita dapat tahu apa perkembangan semasa kawan-kawan kita. Dan juga sebagai misi untuk menjejaki kekasih lama, eh bukan. Sesi jejak kasih dengan member lama. Tapi ada jugak orang bercerai dan putus tunang sebab Cinta Facebook. No comment. Tepuk dada, tanya keyboard.

Satu yang saya suka, saya memang selalu kurang/takde lgsg kredit top up. Jadi, kat situ lah saya nak hooihoii kawan-kawan. *Bukan menagih simpati minta kredit eeh ;pp

So, apa kita nak buat kalau Facebook betul-betul tak ada dah lepas ni huuu ? For me, I'll prefer EYEBOOK. Kau orang tak tahu apa tu eyebook? Pergilah jumpa kawan-kawan dari rumah ke rumah or kat mana-mana Shopping Mall then borak-borak lah. Kalau eyebook susssssah nak rindu. Ohh, kedai makan lagi best, boleh makan-makan ;]B





Sunday, January 9, 2011

UPU

TARIKH    : 10 JANUARI 2010
TEMPAT   : BANK SIMPANAN NASIONAL
TUJUAN   : BELI NOMBOR PIN UPU. HARAP-HARAP DAPAT MASUK U. HEEEE  =,=

Segala maklumat mengenai UPU bolehlah pergi ke laman webnya sendiri iaitu http://upu.mohe.gov.my/.

Terima Kasih. Datang lagi ;)




Friday, January 7, 2011

Dedicated



I pick one of the comment from this video.

It's not that they fall for guys who sing to them. It's that they see that the guys who sing to them are dedicated, considerate, and sweet. They know that guys who sing to them are the ones who are worth giving a chance so in hearing the song that they sing, they give them that chance. They don't fall for them right away. Relationships don't work because sometimes it's just not meant to be. It doesn't change the fact that they're nice guys, or that it was worth giving it a try.


Yes, more better. XOXO

Kritik lah.

Saya nak marah sebab saya ada perasaan. Well, saya dah biasa dikritik-kritik ni. Kita bukannya manusia perfect yang amat sehinggakan apa cakap orang, apa buat orang semuanya salah, saya (dia) aje yang betol, saya (dia) best, saya (dia) gempak, saya (dia) tersohor, saya (dia) cung melecung lahhh. Ehh, saya tak tujukan pada sesiapa. Sorry lah, awak jangan terasa tauu tauu! Saya suka entry Ben Ashaari (femes blogger). Kata-kata yang saya suka yang mengatakan : 


" Mereka yang diperkatakan itu dah ada akal.. bijak dalam menimbangkan mana yang boleh dan mana yang tidak .. Dah boleh mengkajinya dengan sendiri malah mmg dah tau .. Sama gak orang kata merokok tu haram .. Bergaduh la sana sini ... Atau sama gak melihat cerita di tv.. bab bab aurat terang terang depan mata .. Tapi mata kita nak gak tengok kan walaupun tau berdosa kan ?
Nak larang ? Sapa kita ? Nanti dia kata mak bapak dia pon tak kisah .. haaa... tu tak pe.. soal dosa pahala antara mereka dengan Allah .. Cukuplah kita sebagai blogger , menyebarkan info atau maklumat berkaitan aurat .. Tak perlu petik nama sesiapa atau menunjuk pada orang tertentu ..  Menjatuhkan maruah dia kan ? Tak ke berdosa jugak hukumnya ? Kalau nak tegur sangat , email terus pada dia .. secara baik.. secara halus .. gunakan pendekatan agama bukannya gerila ! Maka dengan itu , kita dah lepas tanggungjawab kita .. "


Ya,  saya ramai haters,  maybe sebab haters tu tak boleh terima diri saya apabila ada orang lagi up dari dia. HAHA. eh saya tak bermaksud nak membangga diri, tapi sekadar melepaskan geram. Orang ini suka sangat menuding jari kat orang tu, orang ni . Kau ni buruk perangai lah, kau ni seksi sangat lah, kau ni gedik lah, kau ni bajet sangat, kau ni perasannnn, kau ni ntah apa apa apa ? (!) Saya selalu aje dilemparkan kata-kata sebegitu, samada dari kata-kata belakang, mahupun kata-kata depan. Ohh, I tak kesahh ponn. Iam what Iam. Saya pernah juga ditegur di dalam social web Facebook. Terima Kasihlahh.

Tapi saya suka sekali pekerti salah seorang ustazah di kolej saya dulu. Cara dia didik memang agak tegas, tapi sebenarnya saya tahu dia sayang anak didik saya, dia takut anak didik dia tercemar. Dann ohh, saya pernah ditegur oleh dia. Sewaktu nak turun tangga balik asrama, kami berselisih. Dan dia terpandang saya, oh' ooo! :D KANTOI. Semasa di kolej pelajar perempuan diwajibkan memakai tudung labuh. hehee. Tapi, malangnya hari tu tudung saya agak singkat kat bahagian belakang. Memang kantoi. Pastu dia suruh saya masuk bilik dia. OMG.  Soalan pertama dia, "awak kat luar kolej pakai tudung pendek ye?" Cuak doe nak jawab, sebab muka ustaazah kosong , maksudnya tak marah, tak suka. So, saya jawab. "ha'ah ustazah, heeeee" Betul, saya senyum memang lebar habis. Pastu dia tegurlah pasal tudung aku singkat sangat. Blablabla. Tapi, bersyukurlah nasib baik dia tak report dekat Ketua Jabatan. Betul kata ustazah tu. TERIMA KASIH SEBAB TEGUR SAYA. Insha Allah one fine day saya bersedia berubah. Slowly. Dan dia tegur sangat berhemah.


*Ingat, saya ni tak perfect.



" Blogger ada pelbagai perangai .. Amik yang baik , buang yang buruk " (BEN ASHAARI, 2011)




I lovehate Kids !

Eheeyy. Assalamualaikum wbt. 
Im happy with kids. Doesn't mean saya ni kumpulan emak emak yeh. Bagi orang yang berkahwin for sure teringin gilaa ada anak. *yang belum berkahwin pun ;pp* Ada suami tak kesah nak anak berapa-berapa pun, tapi ada jugak yang merancang nak banyak-banyak. Ohhoooooi! No comment. Btw, Iam unmarried. Boleh? HAHA. Saya di lahirkan sebagai anak bongsu, so tak ada adik-adik nak bermain dengan saya kat rumah. Tapi takpe lah hati senang sikit. Sebab saya jenis kadang-kadang suka gila budak-budak - kalau comel dan dengar cakap. Dan saya boleh jadi benci gila dengan budak-budak kalau tak dengar cakap dan nakal yang overdose hyperactive gila gila punya. Tak baik cakap macam tu, bakal anak aku nanti macam mana lah kan lagaknya. Tapi, alhamdulillah saya ada anak-anak saudara yang comel, cantik, handsome, nakal, gedik, dan apa-apa lagi. Happy apabila bersama dengan mereka. Happy sangat tawwwww! ;PP

Saya ada dua orang anak saudara yang masih kecil. Macam-macam lah benda yang menggelikan hati dan menyakitkan hati yang diorang buat kepada makcik saudara yang kecil tak berupaya ni. haha. Budak Fieshan ni memang cerdik gila kot bercakap.


Ada satu hari saya buat-buat tido bila dia ondaway masuk bilik utk kejut saya.

Fieshan      : Maashu bangun lh, nak keluar pergi makan.

Saya buat-buat tido je. HAHA. Then, saya bangun kejap. Senyumm. Patu dia suruh tido balik. Pekehe budak ni? So, kita tido ajelaa. Andddd

Fieshan     : Maashuu, maashuuu bangun, kereta Papa terbakar

Bukan terkejut pasal kereta terbakar tapi idea dia membikin cerita macam dah dewasa sangat. Padahal baru 5 tahun ;P

Satu lagi yang kelakar ayat dia memang tak boleh blah betul bila dia cakap GIGI ADIK LAPAR LAH, PERUT ADIK PENING. HAHA. Cerdik tapi confused. Kesian.



Muhammad Fieshan Adrian bin Khairul Akmal | 5 tahun | Lelaki | Smart Reader School |  Gombak | sedikit nakal dan mengada-ngada macam perempuan ;p | tak comel sangat T,T











Aliya Qaisara binti Shukor | 1 tahun 5 bulan | Kuantan | periang | gedik sedikit | comel lah | mix  Indian + Malay | Rambut masih tak tumbuh | & Iloveyou 













*Ada lagi tiga orang anak saudara, tapi semua dah besar :)


Gambar diorang kecik kecik. Comeel
Tapi tak sempat nak nakal , sebab maksu dia pun sama naik time camni ;p



Saufia | Ammar | Luqman



With Love,

EmmaKamal






Wednesday, January 5, 2011

Im Fattayyy Bam bam


Eeeek i'm faaaaaaaaaatWell actually I'm not but I'm slightly 'berisi'. Since i'm not tall, i simply must drop a few kilos. 

I want my body curve looks like



 urghh. p/s my current weight is 46 -_- and not tall like her !




Yes, agak ramping selepas dikempis kempuskan   >__<


Am gonna rushing do this


50 crunches.
25 push ups.
25 squats.
100 jumping jacks.
Don't make excuses. Just do it.


Boredom Killer

Name:
Siti
Height:
no taller than 5'6
Weight:
46
Age:
younger than you
Tomboy or Girly girl:
in between.
Describe your hair:
wavy and unmanageable -_-
Describe your personal style:
random.
What beauty secret did your mother pass on to you?
ahh plenty. must be big nose. haha
Personal beauty philosophy:
you look good,you feel good.
Favorite lipgloss:
dislike lipgloss
How long does it take you to get ready in the morning?
prettaaaay long...
Favorite peice of clothing in your closet:
ahh too many :D
Do you spend a lot of money on your hair?
not really.
What about beauty products in general?
yes i do. err. no idea
Would you ever have plastic surgery?
No no no. But people still judge my gelebeh cheek
Biggest fashion no no:
VPL
What is the trend you dislike the most?
the kind of clothing Bb 'goth' screw ups wears. Budak Bustand or Rempit and Punk not dead. and why you dont ask me what i like ?
Ever been to a fashion show?
yes i have. actually, no.
How do you feel about celebrity culture?
i don't have much thoughts on it.
Do you go to CelebPox.com for celeb gossip?
no i don't. i hate gossip
Favorite shampoo:
Sunsilk & Herbal Essence. but now, Clear. lol
Favorite body wash:
Body Shop fruity ones. Lifebuoy mandian keluarga ;P
Do you tan?
no i don't.
What is your most important beauty product:
loose powder and eyeliner.
Would you ever go out in public without makeup?
i do go to school and around my house area without em.
Do you think you are fat?
no,but i'm not thin thin. yes, iam!
What size jeans do you wear?
26. could be 27
Who is your favorite celebrity?
Angelina Jolie. Kim Kardashian. Miranda Kerr
Who is your least favorite celebrity?
malaysian celebs. not really them
Do you like metrosexual boys?
I do,alot alot alot.
What kind of toothpaste do you use?
Colgate.
Physical or intellectual beauty?
Lethal combination of both.
Favorite makeup line:
maybe she's born with it,maybe it's maybelline ;p.and  LOREAL  
Favorite skincare line:
Take Care,Garnier *because wanna look like Lisa Surihani.huahua.
Do you look up to anyone in the fashion industry?
Yes I do,models and hollywood celebs.
Ever want to be a makeup artist?
Not really.
Describe your beauty routine:
lazeyh. 
Is there anything you absolutely CANT wear?
Mmmmmm.....
Ever feel ugly?
yes.
Who has great style?
Hana Tajima and Taylor Momsen. And plenty of Malaysian blogger
Do you steel style ideas from friends?
Nope.
Do you have a look?
yeah but i'm not sure the right word to describe it.
Favorite perfume:
Body Shop. Gucci and i stole my bro's perfume, the best men odour
Any last words?
NO DEAL