Saturday, December 15, 2012

A trip to Sabah

Heyy Assalamualaikum :)

Do you know where's the best location for holiday in Malaysia ? If you're a peace lover, come here then ! Sabah is the best place for you. No regret.


Me and family have a best holiday trip in Sabah. You gonna love the air and the sea. Marvellousss y'olss haha.



Okay, this trip 'sponsored by Air Asia' a.k.a makdanabah :P




Ohana !






My goodfriend yang manis. Siti Aisyah 



Kalau pergi Sabah tak sah kalau tak pergi pulau okay ! Sabah banyak pulau, tapi yang paling cantik Pulau Sipadan dan Semporna. Tapi pulau yang mampu pergi pada haritu adalah Pulau Manukan, hewhew :P The island isn't that bad, air jernih sangat, nampak coral yang omg, i was like "am i dreaming that i was at this beautiful island?" Subhanallah walhamdulillah, bertemu juga kitorang dengan anugerah alam yang cantik, sungguh Allah tu maha bijaksana dalam mencipta alam kan. Subhanallah.

(My camera bukan leica or yg ber HD, and NO FILTER. Jadi, kecantikan sebenar gambar pulau ini 
bukan terletak pada my camera, tapi pada hati. So, boleh imagine kan ?)











And about this video, nothing much ;P
video


Sorry, picture over load. Sebab nak lepas geram. It's been a longggg time I dont have issue to update in blog. Jadi, terimalah :P


















What the thing I found in Sabah ? *drooling*

Sapa pernah makan rumpai ni ? Rasa nak lompat-lompat terjun lombong kan ? Hahahaha :P


Kuda laut. Orang cakap boleh ubati asthma. Well, not bad.



Wkwkwkwkwk !


Penjual tu cakap telur ni boleh kelurkan cahaya. Telur ayam kot keluar cahaya. Pastu saya tanya nak buat pebenda jual benda ni ? Dia cakap boleh 'blablablablaaa' (rahsia). Oh khurafat betul. 



ABC yang rasa amat pelik. Sedap dia 15 % je.

I bought all this as souvenir ! Zeriouzly, cantik !

Goreng pisang dia pun pelik, aishhh, sume nak komen haha

Yo yaww ! Jijah in the houzeee yaww ! Awek filipine berbaju kebaya dan berselipar jepun haha. She's our tour guide datang Pekan Pasar Filipine ni


Kalau tunjuk kat anak sedara aku ni, confirm dia kata aku maksu yang hebat. Selam2 dapat tangkap ni. haha



Kat sini pun jadi :D


ECEH CEHHHH !




Kalau kat sini ada tukang jahit bebas camni kan best, blh alter banyak jeans & slack ai yg longgar2 tu haha



Last from us from Sabah with Lve

XoXo

E

*Bajet alaala D (Dian Istanbul Aku Datang) 

PUBLISH !